Gözaltı Işık Dolgusu, neredeyse herkesin gözaltı morluklarının nedeni genetik olmakla beraber, yorgunluk, sağlıksız beslenme ve çevresel etkenlerden kaynaklanır.
Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?
- Gözaltlarına lokal anestezi kremi sürüldükten yaklaşık 25 dakika sonra, dolgu maddesi uygulanacak bölgeye enjekte edilir.
- Uygulamanın ardından ödem, morluk ya da kızarıklık oluşabilir fakat bu durum kalıcı değildir.
- Gözaltı ışık dolgusundan sonra kişi normal hayatına dönebilir. İhtiyaca bağlı olarak tedavi yılda 1 ya da 2 kez uygulanabilir.
Gözaltı Işık Dolgusu Kimlere Yapılabilir?
Gözaltı ışık dolgusu yapılabilmesi için gözaltında mutlaka çukur oluşması gerekir. Bu yüzden gözaltı ışık dolgusu herkese uygun bir işlem diyemeyiz. Eğer kişinin göz altı çukuru yok fakat gözaltı morluğu varsa tedavi mutlaka lazer veya mezoterapi ile gerçekleştirilmelidir.
Gözaltı morluğuna etkileyen en önemli işlemlerden birisi, morluk olan bölgeye Q-Switch Lazer uygulamaktır. Q-Switch Lazer gözaltındaki koyu rengi patlatarak rengin açar. Mezoterapi ile de kombine edildiğinde güzel sonuçlar elde edilir.
Göz Altı Işık Dolgusunun Kalıcılığı
Göz altı ışık dolgusu kalıcılığı bireye göre farklılık göstermekle beraber ışık dolgusunun kalıcılığı yaklaşık olarak 6-8 aydır. İşlemin üzerinden aylar geçmesinin ardından tekrar uygulanarak kalıcılığı arttırılabilir. Göz çevresini gençleştirmek, halkalar ve morlukları ortadan kaldırmak için uygulanan göz altı ışık dolgusunun etkisi 12-18 aydır. 3 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılması tavsiye edilen gözaltı ışık dolgusu, birinci seanstan itibaren gözle görülür derecede sonuçlar ortaya koyar. Göz altı ışık dolgusu için genellikle tek seans yeterli olur. Hastaların küçük bir kısmında ise bir ay sonra rötuş gerekebilir.